VU Audiovisueel Centrum Amsterdam

Pro Audio Educatie heeft twee trainingen afgerond voor de technische medewerkers van de audiovisuele dienst van de VU in Amsterdam (scroll voor foto’s).

Er was een dagseminar waarin de basiskennis van geluid werd uitgelegd. Theorie in de ochtendsessie en na de lunch werd het geleerde direct praktisch toegepast. De hoofdonderwerpen van deze basiscursus waren microfoons, aansluitstructuur en analoge mengtafels.

Voor vijf meer gevorderde technici is de driedaagse Live Geluid 1 cursus ook hier weer een doorslaand succes. Op verzoek werd er meer aandacht dan normaal besteed aan looptijdverschil, kamfiltering, fase en golflengte. Onderwerpen die zeker terug gaan komen in Live Geluid 2. Daarnaast was er natuurlijk weer veel aandacht voor de materie en apparatuur waar de moderne geluidstechnicus mee te maken krijgt.

In het tweede deel van de luistertraining werd een unieke score gehaald door deelnemer Michael Goosen. Hij beantwoorde alle vragen goed! Helaas voor hem werd de fles wijn toch weggekaapt door collega Andy Swarts.

De praktijkdag werd op 11 juli jl. gegeven in de Aula. Erik Hendriks was de hands-on trainer.

De groepsfoto is genomen tijdens de tweede theoriedag, de overige foto’s zijn van de praktijksessie.