Live Geluid 2 (LG2)

Niveau: van redelijk gevorderd tot gevorderd
Trainer: Jasper Ravesteijn
Duur: 2 dagen theorie plus 1 dag praktijk
Taal: Nederlands
Les locatie: Utrecht of incompany
Inclusief: naslagwerk, persoonlijk certificaat, lunch
Kosten per deelnemer € 820,- / incompany volgens prijsopgave.

De opleiding Live Geluid 2 is de vervolg- en opfristraining van Live Geluid 1. De kennis opgedaan in Live Geluid 1 wordt verder uitgebreid middels samenvattend herhalen van het geleerde, aangevuld met nieuwe informatie.
De duur van de cursus is drie dagen, onderverdeeld in twee dagen theorie afgesloten door één dag praktijkles. Alle onderwerpen waar de moderne technicus mee te maken krijgt passeren in een logische volgorde de revue. Het efficiënt en optimaal inzetten van professionele audio-apparatuur staat bij alles centraal.
Voor de hands-on les is een team van ervaren geluidstechnici beschikbaar en kan bewust voor een andere trainer worden gekozen dan de docent bij Live Geluid 1.
Het aantal deelnemers is beperkt voor individuele benadering en maximaal rendement. Het in bezit zijnde naslagwerk wordt uitgebreid met extra informatie.

Deelnemers
Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor de toneeltechnische medewerker die eerder Live Geluid 1 volgde. Hij of zij houdt zich bezig met algemene toneel-, licht-, en/of geluidstechniek. Deelnemers zijn werkzaam in bijvoorbeeld: theaters, culturele centra, schouwburgen of concertzalen. Het kennisniveau dient (redelijk) gevorderd te zijn. De training kan alleen gevolgd worden als voor Live Geluid 1 een certificaat is behaald.

Mogelijke onderwerpen
Het opfrissen van de basiskennis opgedaan in Live Geluid 1 aangevuld met kennis over onder andere:

  • Microfoons: onder meer inzet en toepassing van draadloze systemen
  • Mengpanelen: analoge en/of digitale concepten, praktijkgericht
  • Randapparatuur: met name het correct toepassen van dynamische processoren
  • Infrastructuur: waaronder het oplossen van storingen
  • (Mobiele) luidsprekersystemen: opstellen, instellen en afregelen
  • Auditief: gehoor en gehoorschade en juist gebruik van auditieve meeluistersystemen
  • Omgang: correct communiceren, omgang met de gast(en)
  • Diversen: o.a. voorkomen van rondzingen, gebruik van systeemprocessing

Resultaat
Na de cursus kan de technicus professioneel een geluidsproductie opzetten, aansluiten, inregelen, afregelen en bedienen. Hij of zij zal bovendien een betere gesprekspartner vormen voor de technicus van het bezoekende gezelschap of de toneelgast(en).

Incompanytraining
Bij een incompanytraject wordt de training enkel voor genodigden van de opdrachtgever gegeven. De cursus kan geheel op klantlocatie plaatsvinden, of op onze centraal gelegen leslocatie. Het standaard lesprogramma kan worden aangepast qua onderwerpen, niveau, lesindeling en  apparatuur.